Zoete aardappel pastinaak stamppot

Benodigdheden

pan
stamper
maatbeker

Ingrediënten voor 2 personen

1 grote of 2 kleine pastinaken
75 gr rucola
500 gr zoete aardappels
2 knoflook teentjes
125 gr spekblokjes of reepjes
50 gr walnoten, grof gehakt
peper
zout
nootmuskaat
roomboter
bouillon blokjes
evt een scheutje melk

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de pastinaak in stukken en maak de knoflook tenen schoon. Doe dit samen in een pan met en vul de pan met water totdat het onderwater staat en voeg wat peper toe. Doe dit met een maatbeker zodat je weet hoeveel ML water bij gaat. En voeg bouillon blokjes naar verhouding toe (zie verpakking). Kook zo’n 15 minuten tot het gaar is. Bak ondertussen de spekjes.

Prik even met een vork in de aardappels en pastinaak om te kijken of ze gaar zijn. En giet het af en vang het vocht op in een maatbeker. Dat kan je eventueel wat gebruiken als je de stamppot te droog vindt.  Haal de knoflook eruit & stamp de stamppot zo fijn of grof als je lekker vindt. Voeg peper, zout en wat nootmuskaat naar smaak toe. En roer er een klontje roomboter doorheen. Schep de gebakken spekjes, walnoten en de rucola door de stamppot en eet smakelijk!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s