5:2 dieet

Het 5:2 vastendieet van Michael Mosley. Met dit dieet val je af, blijf je gezond en leef je langer! Je volgt dit “dieet” (ik noem het liever levenswijze) twee dagen per week een relatief strikt dieet en de overige vijf dagen mag je alles eten waar je zin in hebt. Het Vasten dieet is makkelijk vol te houden werkt snel en effectief en is erg goed voor je gezondheid.

Documentaire: Documentaire over het vastendieet.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. 2 dagen per week, je kiest zelf welke dagen en deze mogen per week verschillend zijn. Eet je max 500 kcal (vrouwen) en max 600 kcal (mannen). Het beste is om die 2 dagen max 1-2 eetmomenten per dag te hebben, met zoveel mogelijk tijd er tussen. Maar als je dit moeilijk vindt kun je ook prima 3x per dag wat eten. Als je de maximale aantal kcal maar niet overschrijdt.

Als je eenmaal op gewicht bent, schijnt 1 vastendag per week genoeg te zijn om de gezondheidsvoordelen te behouden en ook op gewicht te blijven!

Waarom volg ik dit?

Ik doe dit zelf omdat ik graag wil afvallen en ook graag gezond wil eten/leven. Ik eet de rest van de dagen ook zo gezond mogelijk. Dit hoeft niet volgens de principes van dit dieet. Maar ik doe dit zelf wel graag.

Ik heb wat favoriete recepten die ik zelf graag maak op vastendagen en die vind je hier.