Detox – JUIZ~S

Detox, de meningen zijn er nogal over verdeeld. Maar wat iedereen er ook van mag vinden, ik vind het echt super fijn om het zo af en toe eens te doen.

Zie hier mijn ervaring van de 5 dagen detox van JUIZ~S

Hoe?

Het gaat zo gemakkelijk. Je gaat naar de website van JUIZ~S en daar bestel je het detox pakket naar keuze. Ze bieden verschillende detox’en aan. Je kan kiezen uit 3,5 of 6 dagen. Je kan kiezen uit ‘Till Dinner’ of ‘All Day’.

‘All Day’

Met de JUIZ~S ALL DAY detox sapkuur vervang je iedere maaltijd door sappen en krijg je zakjes nootjes voor je eiwitten.
Omdat je voor 3, 5 of 6 dagen bijna alleen maar vloeibaar eet, geef je je lichaam een volledige reset.

‘Till Dinner’

Overdag drink je de LIQUID SALADS (om de dag andere dus lekker gevarieerd) en ’s avonds maak je een heerlijke gezonde maaltijd uit het online JUIZ~S Receptenboek.

Bestellen maar

In het bestelproces kun je zelf een leverdatum kiezen, tot zelfs een maand vooruit. Wil je de bezorging nog later, dan is dit ook mogelijk.
Doordeweeks leveren ze standaard ’s avonds en op zaterdag overdag. Maar ook dit kan anders, als je dit aangeeft! Super flexibel dus.
De avond voor je leverdag krijg je een mail tussen 22.00 en 22.30 waarin een bloktijd van een uur staat.
In deze mail zit ook een trackingscode waardoor je je JUIZ~S pakket kunt volgen via Google Maps. Echt top. Je zit dus niet de hele avond/dag op je pakket te wachten.

Het pakket wordt diepgevroren bij je afgeleverd. Na het persen worden de juices binnen 2 uur shock frozen. Dit klinkt misschien raar, maar de beste manier om levend sap langer houdbaar te maken zonder dat de smaak, vitaminen, mineralen en enzymen verloren gaan is door het direct na het persen zo snel mogelijk naar een temperatuur van -22 graden te brengen. Hierna blijft het sap met behoud van vitaminen, mineralen en enzymen 6 maanden houdbaar (indien bevroren). Na ontdooien zijn alle sappen 4 weken houdbaar in de koelkast.

De lange houdbaarheid wordt gerealiseerd doordat de sappen nadat ze zijn gebotteld worden geHPP’d. De flesjes worden onder hoge waterdruk gezet. Geen conserveringsmiddelen, geen pasteurisatie en toch houdbaar!

Top dus

Liquid Salads?

De sapjes van Juizs worden Liquid Salads genoemd en ze bestaan voornamelijk uit groenten met een klein beetje fruit. Hier op hun website vind je meer informatie over de sapjes: http://www.juizs.nl/cold-pressed-juices/

Pakket

En toen ontving ik het pakket op vrijdag avond. Inderdaad netjes diepgevroren!
In het pakket zit ook nog: Op- en afbouwtips & Dag voor dag instructies & je kan je aanmelden voor Gratis online coaching! Ik heb zelf nog voor elke ochtend een gembershot erbij besteld. Een lekker begin van de dag tijdens de detox. Deze zaten er netjes apart bij geleverd. Ook diepgevroren.

Afbouwen

Ik heb al redelijk wat ervaring met detoxen en daarom heb ik op zaterdag nog wel wat alcohol gedronken, maar wel zo low-carb mogelijk verder gegeten en de koffie al laten staan. Op zondag heb ik geen alcohol & koffie gedronken en ook de koolhydraten links laten liggen. Zondag avond heb ik de groenten curry gemaakt uit de opbouw recepten. Die was heerlijk!

Dag 1

Daar gaan we dan! Ik begin de dag met een glas lauw water zoals aangegeven maar zonder citroensap. Daarna neem ik mijn gembershot, lekker wakker worden altijd 😉 En deze bevat citroensap vandaar dat ik het niet in het lauwe water heb gedaan.

Om 10 uur neem ik de eerste liquid salad spinach. Lekker! Dit begint goed.
Ik drink ze altijd wel ijskoud met ijsklontjes. Zo vind ik ze lekkerder. Maar dat is natuurlijk persoonlijk!

Sapje 2 was met biet. Nu ben ik gek op bieten behalve in mijn sapje. Ik vreesde een beetje voor dit sapje. Maar hij was prima te drinken. Sapje 3 vergat ik bijna want honger had ik niet. Deze was ook lekker. Daarna nog het lekkere basilicum komkommer water, Nom! Ik was pas om half 8 thuis en toen was het tijd voor het laatste sapje, weer top! En de nootjes erbij waren erg lekker, eindelijk wat te kauwen. Ik heb de hele dag geen honger gehad! Nu lekker slapen en op naar dag 2!

Dag 2

Ik heb heerlijk geslapen, beter dan anders. Eerst maar even wegen en ik ben positief verrast door de kilo’s die eraf zijn, toch leuk. Ik begin de dag weer braaf met een glas lauw water. Bah, want ik hou eigenlijk alleen maar van ijskoud water. En neem het gembershot, maar ik vind ze echt te heftig (ik maak ze zelf ook geregeld maar dan met appel i.p.v. Ananas) Ik las op hun website dat je er ook thee van kan maken, dat ga ik morgen eens proberen!

Ook stond in de mail dat je beter tot 10h kan wachten met je eerste sapje. Dit heeft te maken met de verbranding. Ik ga dus ook maar wachten met mijn gember shot.

Om 10 uur de Liquid Salad Basil! Lekker. Heb een super drukke ochtend op het werk maar dat gaat prima. Om 13h neem ik het volgende sapje, biet-appel. Deze vond ik nog lekker dan die van gisteren met rode biet. Om 16:30 drink ik nog een sapje want ik was de tijd vergeten. De liquid wortel salade is ook weer jummie. Vandaag heb ik de infused water met watermeloen. Zo lekker!

Ik werk vandaag tot 20:00 ben laat thuis en heb dan pas mijn laatste sapje en mijn favo moment of de dag, de nootjes. Alles smaakt weer heerlijk.

Ik heb het wel steenkoud de hele dag, maar dat heb ik het vaak tijdens zo’n kuur. Veel kruiden thee drinken helpt!

DAG 3

Weer zo lekker geslapen! Ook weer wat ons kwijt en jeetje wat is mijn buik lekke plat! Zo hou ik de moet er wel in! Om de variate erin te houden drink ik maar weer braaf een glas lauw water. Rond 10:15 neem ik mijn eerste sapje: “Liquid Salad Zucchini”  Ik was niet heel enthousiast door de naam, maar ook deze was weer verrassend goed te drinken.

Daarna maak ik een thee van de gember shot en dat is me toch lekker! Echt bestel hem erbij en maak er thee van (Een half flesje per kop is meer dan genoeg) maar echt heerlijk!

Verder drink ik als lunch het bieten acai sapje weer. Niet smerig maar ook niet 1 van mijn favorieten. En rond 4 uur neem ik de Liquid Salad carrot. Nom! Lekker.

Ik ben iedere avond zo blij met de nootjes, ik kijker iedere dag weer naar uit. Ze smaken weer heerlijk en daarna heb ik nog de Liquid Salad Bell Pepper. Ik had het zo koud dat ik een slokje nam om te proeven of deze misschien ook op te warmen was. En ik vond dat prima kunnen. Ik heb deze dus warm opgegeten en dat was echt even fijn.

Verder heb ik nog een flesje basilicum water leeg gedronken. Lekker fris.

Ik voel mij top, maar ik heb de afgelopen 3 dagen eigenlijk geen rot moment gehad. Afbouwen is dus echt een goed idee. Ik merk wel dat ik weer zin krijg om gewoon mee te eten met collega’s en familie. Naja nog 2 dagen, het schiet op.

DAG 4

Weer goed geslapen en ik word super fit wakker! Op dag 4 drink je dezelfde sapjes als op dag 1.

De dag verloopt weer prima, ik heb echt helemaal geen honger en voel mij top.
Mijn collega’s hebben veel bewondering voor mij dat ik dit vol kan houden maar het gaat echt gemakkelijk.

DAG 5

Misschien moet ik de rest van mijn leven maar op sap & wat nootjes doorbrengen want ik slaap echt zo ontzettend lekker. Normaal slaap ik super onrustig.

Op dag 5 drink je dezelfde sapjes als dag 2. Ik merk wel dat ik vandaag blij ben dat het mijn laatste dag is. Ik begin echt behoefte te krijgen aan normaal eten!

CONCLUSIE

Het zit er op! Ik heb het heel makkelijk volgehouden al had ik natuurlijk wel eens een moeilijk momentje. Ik voel mij echt fantastisch, ben een paar kilo kwijt & mijn buik is weer lekker plat & ik straal!

De detox van JUIZ~S is mij echt goed bevallen. De sapjes zijn erg lekker & het is zo fijn dat je ’s avonds wat nootjes mag eten. Dat maakt het voor mij zoveel makkelijker om vol te houden. Ook de motivatie email elke dag is erg fijn.

Over een paar maand ga ik er zeker weer een detox doen.